31 juli 2020 — Administratieve ondersteuning, Loonadministratie — 1 minuut

Check uw beschikking LIV en LKV

Evelien de Vries

LIV en LKV

EuroHet LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers die in 2019 een gemiddeld uurloon hadden tussen € 10,05 en € 12,58 en bedraagt maximaal € 2.000 per werknemer. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.

Voorlopige berekening

Heb je recht op het LIV of LKV, dan heb je uiterlijk 13 maart 2020 een voorlopige berekening ontvangen. Deze kan afwijken van de definitieve berekening, bijvoorbeeld als je vóór 1 mei correcties heeft doorgegeven.

Check beschikking

Zorg ervoor dat je de gegevens in de beschikking goed checkt met de gegevens in uw loonadministratie. Bij fouten in de berekening of wanneer werknemers op de beschikking ontbreken, dien je binnen zes weken in bezwaar te gaan. Correcties die je ná 1 mei heeft doorgegeven, zijn niet meer in de definitieve beschikking verwerkt.

Te veel ontvangen?

Heb je meer tegemoetkoming ontvangen dan waar je recht op hebt, dan ben je verplicht dit te herstellen. De Belastingdienst zal het teveel ontvangen bedrag dan van je terugvorderen. Herstel je een dergelijke fout niet, dan kan dit bij controle een navordering plus boete opleveren.

Heb je vragen over het LIV en LKV, neem dan contact met ons op.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.