20 februari 2024 — 2 minuten

Waarom stijgt de gemiddelde WOZ-waarde met 2,8% dit jaar?

Aantekenen van bezwaar? Doe het zo:

Woning

Hoewel de gemiddelde stijging van de WOZ-beschikking lager is dan vorig jaar, kan het nog steeds lonen om bezwaar aan te tekenen. Door bezwaar te maken, kun je namelijk een aanzienlijk lagere belastingaanslag krijgen. Gemeentes baseren de WOZ-waarde meestal op verkoopcijfers, waarbij ze niet altijd rekening houden met verschillen tussen panden.

Verschillen tussen panden

Er kunnen verschillen tussen panden zijn vanwege bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of een luxe keuken of badkamer. Bovendien kunnen buurtfactoren ook van invloed zijn op de waarde. Zo kan een pand bijvoorbeeld te maken hebben met stank- of geluidsoverlast, terwijl het pand waarvan de waarde is afgeleid deze problemen niet heeft.

Eenvoudig vergelijken

Het vergelijken van woningen op basis van de WOZ-waarde is tegenwoordig erg eenvoudig. Bijna alle woningen kunnen worden opgezocht op de website www.wozwaardeloket.nl. Op deze manier kun je gemakkelijk controleren of er voldoende rekening is gehouden met factoren die de waarde verminderen, zoals een minder gunstige locatie of parkeerproblemen.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.