29 februari 2024 — 2 minuten

Vraag jouw SSEB aan vanaf 5 maart

Aanschafsubsidie voor schoon en emissieloos bouwmateriaal

Bouw

Wil je schoon en emissieloos bouwmateriaal aanschaffen? Dan kan je tussen 5 maart en 31 oktober 2024 een subsidie aanvragen. Deze subsidie bedraagt maximaal 25% van de meerkosten ten opzichte van bouwmateriaal met een verbrandingsmotor. Voor het mkb is dit zelfs 30%. Per bouwmachine kan je maximaal €300.000 subsidie ontvangen. Houd er wel rekening mee dat er altijd 11,25% van de investeringskosten wordt afgetrokken vanwege de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Subsidie voor het ombouwen naar schoon en emissieloos

Heb je al bestaand materiaal en wil je dit ombouwen naar schoon en emissieloos? Dan kan je ook subsidie ontvangen via SSEB-Retrofit. Voor het mkb bedraagt deze subsidie maximaal 30% of 50%, afhankelijk van het omgebouwde bedrijfsmiddel. Ook voor ombouwsubsidie is er een maximale subsidie van €300.000. Let op, als je ook MIA verkrijgt, wordt de subsidie verminderd. Je kan de Retrofitsubsidie aanvragen tussen 5 maart en 31 oktober 2024.

Subsidie voor innovatieve ideeën

Heb je innovatieve ideeën op het gebied van emissieloze bouwmachines? Dan kan je hiervoor ook subsidie aanvragen via SSEB. Dit kan tussen 5 maart en 29 augustus 2024. Hou er wel rekening mee dat deze subsidie nog door het parlement moet worden goedgekeurd, dus de omvang van de subsidie is nog niet bekend.

Haalbaarheidsstudie subsidie

Wil je een haalbaarheidsstudie doen voor een innovatief idee betreffende emissieloze bouwmachines? Ook hiervoor kan je een SSEB-subsidie aanvragen. Dit kan tussen 5 maart en 31 oktober 2024. Let op, ook deze subsidie moet nog worden goedgekeurd en de omvang ervan is nog niet bekend.

Aanvragen SSEB

Wil je de SSEB subsidie aanvragen? Ga dan naar de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Op deze pagina vind je meer informatie en alle voorwaarden met betrekking tot de SSEB.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.