14 mei 2024 — 2 minuten

Verwachting: extra verhoging kinderopvangtoeslag in 2025

Middeninkomens: profiteren van de extra verhoging

Speen

Als de plannen ongewijzigd doorgaan, zullen huishoudens met een gezamenlijk inkomen tussen ongeveer € 29.400 en € 159.200 profiteren van de extra verhoging die voorgesteld is door het kabinet.

Beoogd doel: lagere kosten kinderopvang voor middeninkomens

Het kabinet streeft ernaar om de kosten van kinderopvang voor middeninkomens te verlagen, zodat het aantrekkelijker wordt om te blijven werken of meer uren te gaan werken. Hiervoor zullen de toeslagpercentages, maximum uurprijzen en toetsingsinkomens worden aangepast.

Tabel eerste kind: focus op verhoging vergoedingspercentages

De verhoging van de kinderopvangtoeslag richt zich voornamelijk op het verhogen van de vergoedingspercentages in de tabel voor het eerste kind. Uit de praktijk blijkt namelijk dat vooral het krijgen van het eerste kind van invloed is op de keuze om al dan niet te blijven werken, mede als gevolg van de kosten van kinderopvang.

Meer zekerheid: vaste kinderopvangtoeslag bij een verzamelinkomen tot € 45.701

Ouders krijgen ook meer zekerheid wat betreft de toekenning van de kinderopvangtoeslag. Dit komt doordat bij een verzamelinkomen tot € 45.701 het maximale vergoedingspercentage van toepassing is. Daardoor zullen inkomenswijzigingen niet meer leiden tot een vermindering van de toeslag en de bijbehorende problemen met terugbetaling.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.