12 december 2023 — 1 minuut

Verander je eindejaarsborrel in een geweldige Nieuwjaarsreceptie

Een kerstborrel op jouw werkplek?

Kerst

Als jij jouw personeel wilt trakteren op een drankje, is het verstandig om dit belastingvrij te regelen. Het is daarom aan te raden om de borrel op jouw werkplek te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de kantine, vergaderlocatie of magazijn.

Of juist buiten de deur?

Een borrel buiten de deur is minder gezellig als jouw werknemers belasting moeten betalen over deze vergoeding, omdat het in principe als loon wordt gezien. Dit is echter te voorkomen door de borrel buiten de deur onder te brengen in de werkkostenregeling, de WKR. Voor jouw werknemers is dit belastingvrij. Houd er wel rekening mee dat als je in een jaar meer aan vergoedingen en verstrekkingen uitgeeft dan de vrije ruimte toelaat, je als werkgever 80% belasting betaalt via de eindheffing.

Borrel in 2023 of 2024?

In 2023 bedraagt de vrije ruimte nog 3% van jouw loonsom tot €400.000 en 1,18% over het meerdere. Volgend jaar, in 2024, wordt de vrije ruimte beperkt tot 1,92% van jouw loonsom tot €400.000 en blijft het 1,18% over het meerdere.

De vrije ruimte is in 2023 dus groter. Als je deze echter al volledig benut hebt, kan je de eindejaarsborrel buiten de deur wellicht beter verschuiven en in 2024 een nieuwjaarsreceptie buiten de deur organiseren. Zorg er echter wel voor dat je de vrije ruimte niet overschrijdt.

 

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.