27 februari 2024 — 1 minuut

Subsidie SLIM-regeling vanaf 1 maart 2024 weer aanvragen

SLIM-subsidie: bevorder leren en ontwikkelen in het mkb

Boeken

De SLIM-subsidie is bedoeld om jou als ondernemer in het mkb te ondersteunen bij leren en ontwikkelen. Vanaf 1 januari 2024 kun je de subsidie ook gebruiken voor individuele scholing!

Waar kun je SLIM-subsidie voor aanvragen?

Je kunt een aanvraag voor de SLIM-subsidie indienen voor de volgende vier activiteiten:

  • Doorlichting van jouw onderneming: krijg inzicht in hoe veranderingen op de arbeidsmarkt jouw bedrijf en personeel beïnvloeden.
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen: ontdek de wensen, ambities en mogelijkheden van jouw medewerkers. Hoe verhouden ze zich tot de arbeidsmarkt en hoe kun je hierop inspelen?
  • Stimuleer werknemers om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen in jouw bedrijf: bijvoorbeeld door periodieke ontwikkelgesprekken te voeren of een bedrijfsschool op te richten.
  • Bied een praktijkleerplaats in de derde leerweg aan: hiermee kunnen werknemers bij-, op- of omgeschoold worden. Zo kun je inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt die de kennis en vaardigheden van jouw personeel beïnvloeden.

Aanvragen van de SLIM-subsidie

Als je de SLIM-subsidie wilt aanvragen en je hebt nog geen account, moet je je eerst registreren als aanvrager. Dit kan vanaf twee weken voor de opening van het subsidieloket.

Houd er bij de aanvraag van de subsidie rekening mee dat je bepaalde formulieren moet meesturen, zoals een activiteitenplan en begroting. Alle informatie kun je hier vinden.

Katapult: kennis en ondersteuning

De organisatie Katapult voert een kennis- en ondersteuningsprogramma uit voor ondernemingen die gebruik maken van de SLIM-subsidie. Dit is kosteloos. Kijk hier voor meer informatie.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.