11 september 2023 — 2 minuten

Stap weer online: vraag nu je STAP-subsidie aan

STAP-subsidie: de nieuwe scholingsaftrek

Boeken

Wil jij een opleiding volgen? Dan is de subsidie STAP (STimulering Arbeidsmarkt Positie) iets voor jou. Deze subsidie vervangt de oude scholingsaftrek en maakt het mogelijk om een opleiding of een deel ervan te volgen.

Striktere eisen

Op verzoek van de Tweede Kamer zijn de eisen voor het verkrijgen van de STAP-subsidie aangescherpt. Alleen opleidingen die erkend zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komen nu in aanmerking voor de subsidie. Bovendien wordt de subsidie voornamelijk gericht op sectoren waar tekorten zijn, zoals de zorg en techniek.

Welke opleidingen komen in aanmerking?

Benieuwd welke opleidingen in aanmerking komen? De lijst is te vinden op de website van het UWV (stapuwv.nl). Zodra je je hebt aangemeld bij het opleidingsinstituut, ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit bewijs kun je je vanaf 18 september 10.00 uur digitaal aanmelden voor de subsidie.

Aanvragen

Wil je de STAP-subsidie aanvragen? Ga dan naar het UWV. De subsidie bedraagt maximaal €1.000 per persoon per jaar en kan alleen dit jaar nog worden aangevraagd.

Let op! Vanaf 15 november 2023 is het voor het laatst mogelijk om de STAP-subsidie aan te vragen. Vanaf 2024 wordt de subsidie namelijk afgeschaft.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.