21 september 2023 — 1 minuut

Huurtoeslag en kindgebonden budget stijgen in 2024 voor jou

Wat is het kindgebonden budget?

Afbeelding van speelgoed

Het kindgebonden budget is een financiële ondersteuning op basis van inkomen, speciaal bedoeld voor de kosten die gepaard gaan met het opvoeden van kinderen. De hoogte van deze ondersteuning is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal kinderen en hun leeftijd, huishoudtype, inkomen en vermogen.

Verhoging van het kindgebonden budget

Er zijn plannen om het maximumbedrag van het kindgebonden budget te verhogen. Dit betekent dat het bedrag voor het eerste kind jaarlijks met €750,- wordt verhoogd, en voor elk volgend kind met €883,- per jaar. Daarnaast zal het extra kindgebonden budget voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar jaarlijks met €400,- worden verhoogd. 

Verlaging van het kindgebonden budget

Aan de andere kant wordt voorgesteld om het extra kindgebonden budget voor alleenstaande ouders, bekend als de alleenstaande-ouderkop, jaarlijks met €619,- te verlagen. Ook zal het kindgebonden budget voor ouderparen sneller worden afgebouwd bij een stijgend inkomen.

Huurtoeslag

Daarnaast wordt er ook een verhoging van de huurtoeslag voorgesteld. In 2024 zal deze toeslag met ongeveer €416,- per jaar stijgen en gelden voor iedereen die in aanmerking komt voor huurtoeslag. Deze verhoging wordt bereikt door de basishuur, die de eigen bijdrage bepaalt, te verlagen.

Let op! Het goedkeuren van deze voorstellen is nog afhankelijk van de goedkeuring van de Tweede en Eerste Kamer.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.