13 maart 2024 — 2 minuten

Hoe maak jij foto's voor de taxatie van jouw WOZ-waarde?

Gebruik afbeeldingen voor betere inzichten

Bedrijfspand

Afbeeldingen kunnen nuttig zijn om de secundaire kenmerken van vastgoed te beoordelen, zoals de onderhoudstoestand en de aanwezige voorzieningen. Sommige kenmerken kunnen van buitenaf worden waargenomen, terwijl andere mogelijk vereisen dat er binnenopnames worden gemaakt. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van een digitaal inlichtingenformulier of foto's.

De vrijheid om te kiezen

Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen of je gebruik wilt maken van het digitale inlichtingenformulier of dat je foto's wilt aanleveren. Er is geen voorkeur voor een bepaalde keuze. Het is echter belangrijk om te vermelden waarom de gevraagde informatie nodig is.

Eenvoudig en gemakkelijk

Het moet even eenvoudig zijn om de gevraagde informatie aan te leveren, of dit nu via een digitaal inlichtingenformulier is of door het verstrekken van foto's. Alleen indien nodig moet worden gevraagd naar de juistheid van reeds bekende gegevens.

Privacybescherming bij foto's

In de instructies moet duidelijk worden benadrukt hoe belangrijk privacy is. Foto's met privacygevoelige informatie mogen niet worden gebruikt en dienen direct te worden verwijderd. Dit houdt in dat er geen personen op de foto's mogen staan en dat er ook geen foto's met personen mogen worden aangeleverd. Daarnaast mogen er geen kenmerken van religie op de beelden voorkomen. Foto's met bijzondere persoonsgegevens, zoals etnische afkomst of seksuele geaardheid, worden eveneens direct verwijderd.

Kenmerken van het onroerend goed

De foto's moeten duidelijk de kenmerken van de woning illustreren. Dit betekent dat een foto bijvoorbeeld wel trappen of muren kan tonen, maar geen meubels of schilderijen.

Bewaartermijn van foto's

Alleen foto's die verband houden met de secundaire kenmerken van de woning mogen maximaal 7 jaar worden bewaard.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.