18 december 2023 — 1 minuut

Controleer jouw Whk 2024 beschikking

Whk

Kantoor

Als werkgever moet je een premie afdragen voor de Werkhervattingskas (Whk), een werknemersverzekering. Eind november hebben middelgrote en grote werkgevers de beschikking gedifferentieerde premie Whk 2024 ontvangen.

Controle

Het is belangrijk om de beschikking Whk goed te controleren. Eventuele fouten in de beschikking hebben namelijk invloed op het premiepercentage dat je moet toepassen.
Controleer of de juiste loonsommen zijn gebruikt en of de uitkeringslasten terecht aan jou zijn toegerekend. Ook is het verstandig om te controleren of de bedragen van de uitkeringslasten kloppen. Als er sprake is geweest van een overname van een onderneming, controleer dan of dit correct is verwerkt.

Tip! Onze adviseurs kunnen je helpen bij het controleren van de beschikking Whk. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Instroomgegevens

Voor het controleren van de uitkeringslasten kan het nodig zijn om bij de Belastingdienst de instroomgegevens op te vragen. 

Let op! Als je wilt dat wij de instroomgegevens voor je opvragen, moet je ons daarvoor wel eerst machtigen.

Bezwaar

Als de beschikking Whk niet klopt, kun je bezwaar maken. Zorg ervoor dat je binnen zes weken na de dagtekening van de beschikking bezwaar maakt. Als de instroomgegevens op dat moment nog niet van de Belastingdienst zijn ontvangen, kun je ook een voorlopig (pro forma) bezwaarschrift indienen. De motivatie kan dan later worden ingediend, nadat de instroomgegevens zijn ontvangen.

Let op! Een kleine werkgever ontvangt geen beschikking Whk, maar een mededeling gedifferentieerde premie Whk. Tegen deze mededelingen met vaste percentages kan geen bezwaar worden gemaakt.

 

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.