14 februari 2024 — 2 minuten

Belastingdienst sluit oude portaal voor zakelijke aangiften: wat betekent dit voor jou

Wat is eHerkenning?

Geld

Wil je gebruik kunnen maken van Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dan heb je eHerkenning nodig. Zorg er dus voor dat je dit op tijd regelt. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over hoe je eHerkenning kunt aanvragen.

Tip! Als je een eenmanszaak hebt of zzp'er bent, kun je ook inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk met je DigiD. In dat geval heb je geen eHerkenning nodig.

Bedrijf of organisatie zonder KVK-nummer

Voor 29 januari 2024 was er geen eHerkenning beschikbaar voor bedrijven en organisaties zonder KVK-nummer. Dit is veranderd. Vanaf 29 januari 2024 kunnen ook deze bedrijven en organisaties eHerkenning aanvragen en daarmee inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Compensatie

Bedrijven en organisaties met een KVK-nummer kunnen onder bepaalde voorwaarden compensatie aanvragen voor de kosten van eHerkenning. Dit kan via RVO.nl. De aanvraagperiode voor het kalenderjaar 2023 loopt van 1 oktober 2023 tot en met 30 september 2024.

Let op! Eenmanszaken, zzp'ers en ondernemers die een fiscaal dienstverlener machtigen om namens hen aangifte te doen, komen niet in aanmerking voor compensatie.

Tip! Er komt ook een compensatieregeling voor eHerkenning voor bedrijven en organisaties zonder KVK-nummer. Deze regeling is momenteel nog in ontwikkeling en kan nog niet worden aangevraagd.

 

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.