09 januari 2024 — 1 minuut

Bekijk de nieuwste Milieulijst nu

Milieulijst: Ontdek de voordelen voor jouw bedrijf

Industrie

Ontdek de mogelijkheden van de Milieulijst voor jouw bedrijf. Deze lijst bevat diverse categorieën van bedrijfsmiddelen, zoals mobiliteit, voedselvoorziening en landbouwproductie. Per categorie vind je de bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de MIA en/of Vamil. Daarnaast wordt aangegeven welk percentage MIA je kunt ontvangen. De Milieulijst wordt jaarlijks vernieuwd.

Milieu-investeringsaftrek (MIA): Profiteer van belastingvoordeel

Met de MIA kun je een percentage van je investeringsbedrag aftrekken van de winst, bovenop de normale afschrijvingen. Het percentage varieert tussen 27, 36 en 45%, afhankelijk van de mate waarin de overheid het bedrijfsmiddel wil stimuleren. 

Vamil: Flexibiliteit bij milieuvriendelijke investeringen

Met de Vamil kun je versneld afschrijven op milieuvriendelijke investeringen. Hiermee kun je tot wel 75% van je investeringsbedrag aftrekken. Het gebruik van de Vamil is niet verplicht, aangezien dit niet altijd voordelig is, bijvoorbeeld in een jaar waarin je verlies lijdt.

Voorwaarden: Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Op de Milieulijst vind je ook de voorwaarden waaraan een bedrijfsmiddel moet voldoen om in aanmerking te komen voor de MIA of Vamil. Hierbij kan de financiële tegemoetkoming beperkt zijn tot gevallen waarin de terugverdientijd van het bedrijfsmiddel langer dan vijf jaar is.

Download de Milieulijst hier.

 

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.