05 oktober 2020 — Administratieve ondersteuning, Bedrijfskundig advies, Overige advisering — 1 minuut

Aanvraag definitieve vaststelling NOW 1.0 vanaf 7 oktober

Hans Oppenhuizen

NOW 1.0

LaptopDe NOW 1.0 is de eerste tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De tegemoetkoming heeft betrekking op de maanden maart tot en met mei 2020 en bedraagt maximaal 90%.

Gegevens aanleveren

Voor de definitieve vaststelling van de tegemoetkoming moet de werkgever diverse gegevens aanleveren. Onder meer het definitieve omzetverlies, zodat de juiste omvang van de tegemoetkoming kan worden vastgesteld.

Tip! Op de site van het UWV vind je een rekentool waarmee je zelf kunt berekenen hoeveel NOW 1.0 je definitief krijgt. Je kunt dit uiteraard ook door een derde, zoals uw accountant, laten doen. Zo weet je alvast of je (een deel van) de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Verklaring van derde of accountant

Je hebt een accountantsverklaring nodig als je een voorschot van € 100.000 of meer heeft gekregen of als de definitieve tegemoetkoming € 125.000 of meer is. Een verklaring van een derde volstaat bij een voorschot van € 20.000 of meer of een definitieve tegemoetkoming van € 25.000 of meer.

Uiterste aanvraagtermijn

Als je geen accountantsverklaring hoeft mee te sturen, moet u de definitieve vaststelling uiterlijk 23 maart 2021 indienen. Moet je wel een accountantsverklaring meesturen, dan heb je de tijd tot uiterlijk 29 juni 2021.

Let op! Als je de definitieve vaststelling niet aanvraagt, moet je het volledige voorschot terugbetalen.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.