21 augustus 2020 — Administratieve ondersteuning, Bedrijfskundig advies, Overige advisering, Fiscale advisering — 1 minuut

TVL ook aanvragen via intermediair

Jan van Leeuwen

TVL

LaptopDe TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van een mkb-onderneming en is de opvolger van de TOGS. De vaste lasten, zoals huur en verzekeringen, lopen namelijk gewoon door, ook als je vanwege corona minder omzet draait. De TVL kan maximaal € 50.000 bedragen.

Via ons

Je kunt als ondernemer de TVL zelf aanvragen op RVO.nl. Voor deze aanvraag kun je dus vanaf 1 september 2020 ons ook inschakelen. Je moet ons dan via eHerkenning machtigen. De aanvraag loopt dan verder via eHerkenning.

DigiD?

Via DigiD kunnen wij de TVL niet voor je aanvragen. Via DigiD is namelijk alleen de eigenaar of bestuurder die staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, gerechtigd dit te doen.

Voorwaarden

De TVL kent uiteraard voorwaarden. Zo is de tegemoetkoming alleen weggelegd voor specifieke sectoren op basis van de SBI-code. Op RVO.nl kun je checken of jouw bedrijf ook in aanmerking komt. Ook moet je minimaal 30% omzetverlies hebben geleden in de periode juni tot en met september 2020. Bovendien moet je in deze periode minimaal € 4.000 aan vaste lasten hebben.

Omvang tegemoetkoming

De omvang van de TVL hangt af van jouw omzetverlies en de vaste lasten. Voor de omzet gaat de TVL uit van de btw-aangifte. Voor de vaste lasten gaat de TVL uit van branchecijfers op grond van uw SBI-code, als deel van jouw omzet. Van de vaste lasten wordt, indien je aan alle voorwaarden voldoet, 50% vergoed tot een maximum van € 50.000.

Voorschot

De TVL ontvang je eerst als een voorschot van 80% van het berekende bedrag. Na vaststelling van het definitieve omzetverlies wordt ook de TVL definitief vastgesteld.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.