23 juli 2024 — 1 minuut

Vraag nu de Nieuwe Subsidieregeling voor Waterstof in Mobiliteit aan!

Samenwerken voor Waterstofsubsidie

Bestelbus

Wil jij samenwerken met andere ondernemers om te investeren in waterstoftankstations en waterstofvoertuigen? Dan is er subsidie beschikbaar! Voertuigen die op waterstof rijden, hebben namelijk een grotere actieradius en kortere oplaadtijd in vergelijking met elektrische voertuigen.

Hoogte van de subsidie

Voor de investering in waterstoftankstations kun je maximaal 40% van de kosten gesubsidieerd krijgen, met een maximum van €2 miljoen per aanvraag. Bij de aankoop van waterstofvoertuigen bedraagt de maximale subsidie 80% van de kosten, met een maximum van €4 miljoen per aanvraag. De subsidie varieert per voertuig en kan oplopen tot €300.000 per voertuig. Voor SWIM is een totaal budget van €22 miljoen beschikbaar in 2024.

Let op! Als je subsidieaanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een voorschot van 50%.

Voorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan zowel de tankstations als de voertuigen. Zo moet een tankstation bijvoorbeeld toegankelijk zijn voor zwaar wegverkeer vanuit twee rijrichtingen en moet er elektronisch betaald kunnen worden. Voertuigen moeten voorzien zijn van een brandstofcel of in sommige gevallen van een waterstofverbrandingsmotor.

Tip! Ook als je een voertuig laat aanpassen om op waterstof te kunnen rijden, kom je mogelijk in aanmerking voor SWIM.

SWIM aanvragen

Je kunt SWIM aanvragen tot 6 september 2024, 12.00 uur bij RVO.nl. Hiervoor heb je eHerkenning op minimaal niveau 3 nodig.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.