26 augustus 2020 — Fiscale aangifte verzorgen, Fiscale advisering, Administratieve ondersteuning, Online dienstverlening, Bedrijfskundig advies — 2 minuten

Voorstellen Milieulijst indienen vóór 1 september

Arend van Westerneng

Milieulijst

MilieulijstDe Milieulijst bestaat uit verschillende categorieën bedrijfsmiddelen zoals mobiliteit en ruimtegebruik. Iedere categorie vermeldt de bedrijfsmiddelen waarvoor de Milieu-investeringsaftrek, MIA, en/of de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen, VAMIL, kan worden verkregen.

MIA

De MIA is een percentage van de investering dat extra kan worden afgeschreven. De MIA bedraagt 13,5%, 27% of 36%. Dit percentage aan afschrijving komt dus bovenop de normale afschrijving.

Vamil

Bedrijfsmiddelen waarop de Vamil van toepassing is, kunnen voor 75% willekeurig worden afgeschreven. Dit betekent bijvoorbeeld dat al in het eerste jaar 75% van het investeringsbedrag ten laste van de winst kan worden gebracht.

Let op! Een bedrijfsmiddel kan alleen voor de MIA in aanmerking komen, alleen voor de Vamil of voor beide.

Voorstellen indienen

Bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan, zijn dus voor ondernemers extra aantrekkelijk. Fabrikanten van deze bedrijfsmiddelen doen er daarom goed aan hun nieuwe product tijdig voor de Milieulijst aan te melden.

Waar indienen?

Een voorstel kan digitaal worden ingediend bij RVO.nl. Hier staat ook aangegeven aan welke voorwaarden een voorstel moet doen. De uiterste datum voor het indienen van een voorstel is 31 augustus 2020.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.