11 februari 2021 — Fiscale aangifte verzorgen, Fiscale advisering, Administratieve ondersteuning, Loonadministratie — 2 minuten

Vergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari

Petra van den Brink

Werkkostenregeling

Via de WKR kun je zaken belastingvrij vergoeden en verstrekken aan jouw werknemers. Vergoedingen en verstrekkingen die binnen de vrije ruimte blijven, zijn ook voor jou belastingvrij. Schiet je over de vrije ruimte heen, dan betaal je 80% belasting over het meerdere via de eindheffing.

Let op! De vrije ruimte over het jaar 2020 bedraagt 3% over de eerste €400.000 van de loonsom van uw bedrijf en 1,2% over het meerdere.

Eindheffing 80%

EuromuntenHeb je meer uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen dan de vrije ruimte, dan betaal je over het meerdere 80% eindheffing. Dit moet je aangeven in het tweede aangiftetijdvak, wat voor veel ondernemers februari zal zijn. Deze aangifte dien je in maart in en betaal je ook in maart.

Administratie

Het bedrag van de eindheffing moet ook blijken uit je administratie. Daartoe is het noodzakelijk dat je bijhoudt welke vergoedingen en verstrekkingen je onderbrengt in de werkkostenregeling. Vervolgens vergelijk je dit bedrag met de beschikbare vrije ruimte en weet je of je eindheffing verschuldigd bent.

Heb je vragen over de eindheffing van de werkkostenregeling, neem dan contact met ons op.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.