16 december 2020 — Fiscale advisering, Administratieve ondersteuning, Online dienstverlening, Bedrijfskundig advies, Overige advisering — 2 minuten

Steunloket NOW weer open tot 27 december 2020

Jan van Leeuwen

Tegemoetkoming via NOW

MobielVia de NOW kunnen werkgevers tot maximaal 80% van de loonkosten vergoed krijgen bij een 100% omzetdaling. Bij minder omzetverlies, neemt ook de tegemoetkoming in dezelfde mate af. Zo is deze bijvoorbeeld 40% van de loonkosten bij 50% omzetverlies.

Periode van drie maanden

Het omzetverlies moet over een periode van drie maanden minstens 20% bedragen. Werkgevers die voor de tweede NOW-periode geen aanvraag voor een tegemoetkoming hebben ingediend, kunnen kiezen welke periode uitgangspunt voor de tegemoetkoming is. Men kan kiezen voor de periode oktober 2020 t/m december 2020, de periode november 2020 t/m januari 2021 of voor de periode december 2020 t/m februari 2021.

Let op! Werkgevers die wel een aanvraag voor de tweede periode hebben ingediend, moeten de nieuwe periode laten aansluiten op de aanvraag voor de tweede periode.

Voorschot

Na het indienen van jouw aanvraag krijgt je van de tegemoetkoming 80% als voorschot uitbetaald. Dit voorschot ontvang je in drie termijnen. Pas na het bekend worden van uw definitieve omzetverlies, wordt de definitieve tegemoetkoming berekend.

Aanvragen NOW

Je kunt de NOW digitaal aanvragen via de site van het UWV (uwv.nl).

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.