07 juni 2024 — 1 minuut

Ontvang subsidies voor groepshulpen in kinderopvang!

De voordelen van een groepshulp

Glijbaan

Door de inzet van een groepshulp kan je als pedagogisch professional de werkdruk verlagen. Met de subsidie kan de groepshulp zich verder ontwikkelen door zich tijdens het werk ook te verdiepen in een opleiding. Omdat er geen taaleis of opleiding geldt, kan jij, zelfs als je moeilijker aan het werk komt, toch eerder een baan bemachtigen.

De hoogte van de subsidie

De subsidie bedraagt maximaal € 10.056 per jaar per groepshulp en is afhankelijk van het aantal contracturen dat je per week werkt. Je kan als organisatie maximaal twee groepshulpen subsidie aanvragen.

Let op! De subsidie is ook in 2025 en 2026 beschikbaar.

De voorwaarden voor subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je als groepshulp een arbeidsovereenkomst van minimaal 12 maanden hebben met een startdatum vanaf 1 augustus 2023. Daarnaast moet je deelnemen aan een mbo-praktijkleerprogramma gericht op het behalen van een praktijkverklaring, mbo-certificaat of diploma. De scholing moet gestart zijn tussen 1 augustus 2023 en 31 oktober 2026. Verder is het vereist dat de kinderopvangorganisatie waarvoor je werkt subsidie heeft gekregen via de Subsidieregeling Praktijkleren of Praktijkleren in de derde leerweg.

Aanvraagperiode vanaf november

Je kunt de subsidie aanvragen bij RVO.nl van maandag 4 november 2024 09:00 uur tot en met vrijdag 29 november 2024 17:00 uur. Het totale beschikbare budget voor deze aanvraagperiode is € 1.590.000.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.