10 april 2024 — 1 minuut

Ontdek of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen met een nieuwe viewer

Geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen

Ongeveer de helft van alle daken en parkeerplaatsen is geschikt voor zonnepanelen. Jij kunt gebruik maken van 8% van deze oppervlaktes die direct geschikt zijn. De overige oppervlaktes kunnen geschikt gemaakt worden door het wegnemen van belemmeringen.

Belemmeringen

Er kunnen verschillende belemmeringen optreden bij het plaatsen van zonnepanelen. Het dak kan mogelijk niet sterk genoeg zijn of al deels voorzien van zonnepanelen. Ook als er meerdere eigenaren zijn of er is congestie op het netwerk, kan dit belemmeringen opleveren voor de plaatsing.

Kleurenpalet

De belemmeringen voor elk dak of parkeerplaats zijn aangegeven via kleuren. Hoe donkerder de kleur, hoe meer belemmeringen er zijn. Daarnaast wordt per dak en parkeerplaats aangegeven welke specifieke belemmeringen van toepassing zijn.

Subsidie

Je kunt als bedrijf onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor subsidie voor zonnepanelen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze subsidie kan bijvoorbeeld van toepassing zijn als er aanpassingen aan het dak nodig zijn. Het dak moet namelijk sterk genoeg zijn om zonnepanelen te kunnen dragen.

Je kunt de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) aanvragen vanaf 10 september 2024 om 9.00 uur. Deze regeling voorziet in subsidie voor grootschalige duurzame energieprojecten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de RVO.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.