20 september 2021 — 2 minuten

Laatste keer NOW vóór 1 oktober aanvragen

NOW

VirusVia de NOW kunt u een deel van de loonkosten terugkrijgen als uw omzet vanwege bijzondere omstandigheden, zoals corona, is verminderd met minstens 20%. U kunt een maximaal omzetverlies doorgeven van 80%. Is het omzetverlies groter, dan krijgt u over het meerdere geen NOW.

Laatste keer NOW

Het kabinet heeft besloten dat de NOW na deze zesde periode niet langer wordt voortgezet. Er wordt nog bekeken hoe voor specifiek getroffen sectoren, zoals discotheken, een speciale tegemoetkoming geregeld kan worden.

Vergoeding 85%

De vergoeding via de NOW bedraagt 85% van uw loonsom over de maand februari 2021 maal het omzetverlies met een maximum van 80%. De loonsom wordt verhoogd met 40% in verband met bijkomende loonkosten, zoals vakantiegeld.

Aanvragen via UWV

U vraagt de NOW aan bij het UWV. Dit doet u in eerste instantie op basis van uw geschat omzetverlies. Na uw aanvraag krijgt u een voorschot van 80% van de te verwachten tegemoetkoming.

Definitieve berekening

Pas vanaf volgend jaar 1 juni kunt u de definitieve omzetdaling doorgeven en berekent het UWV uw werkelijk te ontvangen tegemoetkoming. De definitieve omzetdaling kunt u doorgeven tot 22 februari 2023.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.