18 juli 2024 — 2 minuten

Laag btw-tarief huren kajuitzeiljacht: profiteer!

Inclusief faciliteiten

Zeilboot

Bij ons kun je bij een all-in abonnement kajuitzeiljachten huren, inclusief bijkomende faciliteiten. Je kunt ook gebruikmaken van de jachthaven en wij zorgen voor aanvullende diensten zoals onderhoud, schoonmaken, zwemvesten en vuurpijlen.

Eén prestatie

Wij zijn het met het Hof Den Haag eens dat er sprake is van één prestatie. Volgens het Hof moet deze aan het btw-tarief van 21% worden onderworpen, maar wij denken hier anders over.

Sportaccommodatie

Zeilen kan volgens ons als sport worden beschouwd, omdat het fysiek inspannend is. Bij sportbeoefening is het gebruik van een sportaccommodatie ook onderworpen aan het lage btw-tarief, volgens ons arrest. Het feit dat er bij het sporten mogelijk gebruik wordt gemaakt van openbare wegen of wateren is hierbij niet relevant.

Ook recreatief

Wij voegen eraan toe dat het lage btw-tarief niet alleen van toepassing is op sporten in competitie- of wedstrijdverband, maar ook op recreatief sporten, zoals in onze zaak. Daarom concluderen wij, in tegenstelling tot het Hof, dat het lage btw-tarief van toepassing is op de gehele prestatie, dus de verhuur van het jacht inclusief facilitaire diensten.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.