13 juni 2024 — 2 minuten

Je kunt weer subsidie praktijkleren aanvragen

Voorwaarden voor de subsidie praktijkleren

Typen

Ben je student op het Vmbo, Mbo, Hbo, Promovendi, toio's, Praktijkonderwijs of VSO? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidie praktijkleren. Het is belangrijk dat je voldoet aan de specifieke voorwaarden voor jouw onderwijscategorie. Zorg er ook voor dat je de bijbehorende administratie op orde hebt. Je kunt de voorwaarden voor verschillende onderwijscategorieën hier vinden.

Let op! In jouw administratie moet, afhankelijk van je onderwijscategorie, onder andere een praktijkleerovereenkomst en een aanwezigheids- en begeleidingsadministratie aanwezig zijn.

Subsidiebedrag voor praktijkleren

Als je in aanmerking komt voor de subsidie praktijkleren, bedraagt deze maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Houd er rekening mee dat dit bedrag lager kan zijn. Het uiteindelijke subsidiebedrag wordt namelijk bepaald door het aantal goedgekeurde aanvragen.

Toeslag voor landbouw, horeca en recreatie

Erkende leerbedrijven die een mbo bbl-leerplek in de landbouw, horeca en recreatie aanbieden, ontvangen een toeslag bovenop de maximale € 2.700 per praktijkleerplaats- of werkleerplaats. De hoogte van deze toeslag hangt onder andere af van het aantal goedgekeurde aanvragen dat in aanmerking komt voor de toeslag. Je hoeft deze toeslag niet apart aan te vragen.

Nieuw aanvraagportaal

Begin op tijd met het aanvragen van de subsidie. Vanaf 2024 moet dit namelijk via een nieuw aanvraagportaal gebeuren. Om in te kunnen loggen, heb je eHerkenning niveau 3 nodig. Lees hier meer over het nieuwe aanvraagportaal.

Let op! Als je niet zelf je aanvraag indient, is een ketenmachtiging vereist.

Na de aanvraag

RVO beoordeelt alle ingediende aanvragen voor de subsidie praktijkleren tussen augustus en december 2024. Uiterlijk op 30 december 2024 staat het besluit over jouw aanvraag in je aanvraagportaal en betaalt RVO de subsidie aan je uit.

Let op! Van januari tot en met oktober van het daaropvolgende jaar voert RVO controles uit op de toegekende subsidies.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.