14 november 2023 — 1 minuut

Hoe vraag je de subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg opnieuw aan? (85 tekens)

Voorwaarden voor het verkrijgen van subsidie

Bouw

Als je een erkend leerbedrijf bent, kun je subsidie ontvangen voor een deel van de kosten die je maakt voor het begeleiden van een werkzoekende of een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt en dreigt werkloos te worden. Hierbij moet er sprake zijn van kortlopende bij- en omscholing. Het is belangrijk dat je een erkend leerbedrijf bent. 

Omvang van de subsidie

Als erkend leerbedrijf kun je maximaal 40 weken lang subsidie ontvangen. Als je gedurende deze periode een praktijkplaats realiseert, is de maximale subsidiebedrag €2.700. Er is een budget van €4,5 miljoen per subsidieronde beschikbaar. Als er meer aanvragen zijn dan er budget beschikbaar is, wordt het onder de aanvragers verdeeld. Deze regeling loopt in ieder geval tot het einde van 2025.

Let op! Je kunt deze subsidie niet aanvragen voor mbo-studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) en beroepsbegeleidende leerweg (bbl).

Hoe vraag je subsidie aan?

Je dient je aanvraag digitaal in bij RVO.nl. Hiervoor heb je eHerkenning op niveau eH3 nodig. Je moet je subsidie binnen een jaar na afloop van de praktijkplaats aanvragen. Als de opleiding langer duurt dan 40 weken, moet je je aanvraag binnen een jaar na afloop van de eerste 40 weken indienen. 

Nog geen erkend leerbedrijf?

Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Wellicht kom je in aanmerking. Controleer de voorwaarden hiervoor hier. De erkenning wordt iedere vier jaar getoetst. 

 

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.