14 mei 2024 — 1 minuut

Handboek Loonheffingen 2024: nu verkrijgbaar!

Ontdek alle recente wijzigingen en verduidelijkingen

Typen

Het Handboek bevat een overzicht van alle veranderingen in de loonheffingen in vergelijking met vorig jaar. Deze wijzigingen worden per hoofdstuk aangegeven. Zo is bijvoorbeeld de vrijstelling voor ov-kaarten verruimd. Daarnaast zijn alle cijfers geüpdatet naar 2024 en is aangegeven dat de AOW-gerechtigde leeftijd met twee maanden is verhoogd naar 67 jaar. Ook zijn er verduidelijkingen aangebracht. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat je over bedragen in de vrije ruimte geen loonheffingen hoeft te betalen en ook niet hoeft in te houden.

Alles wat je moet weten over lonen en premies

In het Handboek vind je gedetailleerde informatie over wat er precies onder loon valt. Hierbij is ook een specificatie van vrijgestelde loonbestanddelen en loonbestanddelen waarvoor een nihilwaardering geldt. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op het berekenen van werknemersverzekeringspremies en de premie voor de Zorgverzekeringswet.

Ontdek de ins en outs van de werkkostenregeling

Uiteraard wordt in het Handboek uitgebreid behandeld hoe de werkkostenregeling werkt, inclusief het berekenen van de vrije ruimte en de concernregeling die van toepassing is op de regeling. Het Handboek bevat ook praktische voorbeelden met cijfers en handige overzichten en tabellen, waaronder specifieke informatie voor artiesten en voor het toepassen van het anoniementarief.

Let op! In een aparte bijlage gaat het Handboek ook in op de gevolgen van de Brexit voor bepaalde werknemers.

Handig downloaden van het Handboek

Je kunt het Handboek downloaden vanaf de website van de Belastingdienst. Zorg er wel voor dat je regelmatig controleert of er een nieuwere versie beschikbaar is, zodat je op de hoogte blijft van alle wijzigingen en correcties.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.