23 maart 2020 — Fiscale aangifte verzorgen, Fiscale advisering, Administratieve ondersteuning, Loonadministratie, Overige advisering — 1 minuut

Geen derdenverklaring bij uitstel belastingbetaling door corona

Arend van Westerneng

Belastingen

Ondernemers kunnen uitstel van betaling krijgen voor de betaling van loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Uitstel was al mogelijk, maar moest tot nog toe begeleidt gaan van een accountantsverklaring. Hieruit moest duidelijk worden dat het uitstel verband hield met het coronavirus. Een accountantsverklaring is nu niet meer nodig. Als je uitstel vraagt, krijgt je dit automatisch voor drie maanden.

Let op! Je kunt ook voor langere tijd uitstel aanvragen. In dat geval dien je wel extra informatie te leveren. Dit kan een verklaring van een derde zijn, maar tot nu toe is dit niet verplicht.

Gemeentelijke heffingen

Btw-tariefOok diverse gemeentes nemen maatregelen voor burgers en ondernemers die door het coronavirus in financiële moeilijkheden komen. Dit meldt het ANP. Het betreft onder andere de gemeentes Almere, Zutphen, Oisterwijk, Goirle, Harderwijk, Gorinchem, Wierden, Schagen en Noordwijk. De tegemoetkomingen lopen uiteen en betreffen onder meer het verlenen van uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen en het later innen ervan.

Uitstel aflossing krediet

De banken hebben besloten dat mkb-bedrijven met leningen tot € 2,5 miljoen, een half jaar uitstel kunnen krijgen voor het aflossen van deze leningen. Voorwaarde is wel dat de ondernemingen in de kern gezond moeten zijn. Voor ondernemers met grotere leningen volgen nog aanvullende maatregelen.

Heb je vragen over deze aanvullende maatregelen vanwege het coronavirus, neem dan contact met ons op.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.