16 februari 2021 — Fiscale aangifte verzorgen, Fiscale advisering, Loonadministratie — 1 minuut

Formulier 30%-regeling beschikbaar

Evelien de Vries

Buitenlandse werknemers

OnderzoekerDe 30%-regeling heeft betrekking op werknemers bij u in dienst, die in het buitenland zijn geworven of naar Nederland zijn uitgezonden. Vanwege de extra kosten die hiermee samenhangen, mag een deel van het loon belastingvrij worden uitgekeerd. Dit deel is maximaal 30%.

Voorwaarden

De 30%-regeling kent wel een aantal voorwaarden. Een belangrijke is dat jouw werknemer moet beschikken over een specifieke deskundigheid. Dit wordt meestal afgemeten aan de hoogte van het salaris.

Online formulier

Je mag de regeling alleen toepassen met toestemming van de Belastingdienst. Daarom moet bij toepassing van de regeling eerst een formulier wordt ingevuld dat online beschikbaar is (zie www.belastingdienst.nl zoekterm ‘30% regeling’).

Na invulling en ondertekening door werkgever én werknemer, moet u als werkgever het formulier opsturen naar de Belastingdienst, Kantoor Buitenland, Postbus 2865, 6401 DJ Heerlen. Na ontvangst krijgt men binnen 10 weken bericht.

Let op! Het formulier moet binnen vier maanden na de eerste werkdag bij de Belastingdienst binnen zijn. Zo niet, dan mag je de regeling pas toepassen vanaf de eerste dag van de maand na de maand waarin je het verzoek doet.

Optioneel

De 30%-regeling is optioneel. Als u er gebruik van maakt, hoeft jouw werknemer niet te bewijzen dat hij extra kosten maakt. Dat moet wel als je de regeling niet gebruikt en de werkelijke kosten vergoedt, zoals die van dubbele huisvesting en medische keuringen. Zonder bewijs zijn kostenvergoedingen op basis van de werkelijke kosten normaal belast voor de werknemer.

Heb je vragen over de 30%-regeling, neem dan contact met ons op.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.