22 maart 2024 — 1 minuut

Doorschijnend raam voldoet aan eis voor privacyfolie

Fiscale voordelen bij aanschaf van een bestelauto

Auto

Als jij als ondernemer een bestelauto aanschaft, kom jij mogelijk in aanmerking voor diverse fiscale voordelen. Dit betekent dat jij geen belasting van personenauto's (bpm) hoeft te betalen en minder wegenbelasting verschuldigd bent.

Let op! Om gebruik te kunnen maken van deze fiscale voordelen, moet jij als ondernemer de bestelauto voor minimaal 10% zakelijk gebruiken.

Eisen waar een bestelauto aan moet voldoen

Om te kunnen profiteren van de fiscale voordelen, zijn er verschillende eisen verbonden aan bestelauto's. Deze eisen variëren afhankelijk van het type en model van de bestelauto. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier categorieën: grote en kleine bestelauto's, kleine bestelauto's met een hoog dak en bestelauto's met een dubbele cabine.

Eén zijruit toegestaan

Bestelauto's mogen soms één zijruit aan de rechterkant van de laadruimte hebben. Het komt echter vaak voor dat bestelauto's standaard meerdere zijruiten hebben. Om toch als bestelauto te worden aangemerkt voor fiscale doeleinden, moeten deze zijruiten worden verwijderd en vervangen worden door ondoorzichtige panelen die niet van glas zijn en rechtstreeks met de carrosserie verbonden zijn.

Eis voor blindering

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat ook aan de eis voor blindering kan worden voldaan als de zijruit aan de buitenkant van de laadruimte niet verwijderd wordt. In dat geval moet er wel ondoorzichtig en vormvast materiaal aan de binnenkant van de carrosserie zijn bevestigd. Hierdoor kunnen onnodige kosten worden voorkomen zonder dat dit invloed heeft op de mate van blindering.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.