16 december 2021 — Bedrijfskundig advies, Overige advisering — 2 minuten

Definitieve NOW Q4 2020 nu aanvragen

Jan van Leeuwen

NOW 3.1

MobielDe NOW 3.1 voorzag in een tegemoetkoming van maximaal 80% van de loonkosten. De tegemoetkoming was afhankelijk van de omzetdaling, die minstens 20% en maximaal 100% kon bedragen.

Definitieve aanvraag

Een werkgever kon bij zijn aanvraag het omzetverlies schatten. Op basis hiervan werd een voorschot verstrekt. Nu de definitieve omzetcijfers bekend kunnen zijn, dienen deze te worden doorgegeven aan het UWV. Die zorgt dan voor de eindafrekening.

EHerkenning

Je kunt de definitieve aanvraag ook indienen met eHerkenning. Je moet dan beschikken over betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger. Een aantal gegevens in dan al ingevuld door het UWV. Je kunt je aanvraag echter ook (nog) zonder eHerkenning indienen.

Beslistermijn

Na de definitieve aanvraag berekent het UWV de definitieve tegemoetkoming zo snel mogelijk en meestal binnen 12 weken. Is extra onderzoek nodig, dan duurt de beslissing langer. Je ontvangt deze in ieder geval binnen 52 weken na uw definitieve aanvraag.

Betalingsregeling

Ontvang je een nabetaling, dan maakt het UWV het bedrag zo snel mogelijk naar je over. je hoeft hiervoor niets te doen. Moet je terugbetalen, dan ontvang je hierover ook bericht. Je kunt dan indien gewenst een betalingsregeling afspreken.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.