28 december 2020 — Fiscale aangifte verzorgen, Fiscale advisering — 1 minuut

Controleer uw voorlopige aanslag 2021

Carla van Leeuwen

Invloed corona

Controleer voorlopige aanslagDe coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat uw inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. Je kunt dan je voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan jouw inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heb je jouw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als u dit jaar je hypotheek hebt overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat je je voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Zelf wijzigen

Het wijzigen van je voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van je te verwachten inkomen in 2021, zodat je aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Geringe korting

Ook dit jaar kun je er weer voor kiezen je voorlopige aanslag ineens te betalen. De korting die je dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.

Heb je vragen over het wijzigen van uw voorlopige aanslag, neem dan contact met ons op.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.