De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is, onder andere in samenwerking met Cooster coaching accountants, het tweede deel van de mkb-campagne ‘Nederland rekent op zijn accountants’ gestart. Hiermee laat de NBA zien dat accountants ook een belangrijke rol spelen bij allerlei actuele thema’s, zoals duurzaamheid en ondernemen na een pandemie. De campagne richt zich specifiek op mkb-ondernemers.

Nederland rekent op zijn accountants. Dat geldt zeker voor mkb-ondernemers. Want of je nou een start-up bent of een gevestigd familiebedrijf, internationaal opererend of geworteld in je eigen regio, iedere ondernemer moet kunnen vertrouwen op een breed, deskundig advies en een kritische blik. Zeker in een onzekere tijd als de huidige.

Sparringpartner van buitenaf

Accountants kunnen namelijk een adviserende en meedenkende rol spelen bij dilemma’s rond cyber security, subsidies of als door corona de buffer van het bedrijf op is. “Spreek je je pensioen aan, neem je een tweede hypotheek of sluit je je bedrijf? Een afweging die nogal wat emoties met zich meebrengt”, zegt NBA-voorzitter Kris Douma. “Dan is het fijn als je een sparringpartner hebt van buiten de onderneming. Ook als het gaat om automatisering van werkzaamheden kan een accountant meedenken. Of als je je afvraagt hoe je ervoor zorgt dat je bedrijf ook van waarde is als jij niet meer in het bedrijf actief bent.”

De meerwaarde van een accountant

Kortom: een accountant heeft brede bedrijfskundige kennis die zeker nu van pas komt in veel mkb-bedrijven. Dat geldt ook voor de accountants van Cooster coaching accountants. Overigens wil dat niet zeggen dat de accountant zélf de software voor je cyber security inricht of alles van alle subsidies weet. Douma: “De meerwaarde van de accountant zit ‘m vooral in de kennis die hij heeft van je bedrijf en het inzicht dat hij heeft van de markt en andere ondernemingen. Daardoor kan hij inschatten waar kansen voor het betreffende bedrijf liggen. Dát is de meerwaarde van accountants.”

Nederland rekent op zijn accountants

Vorig jaar bracht de NBA de meerwaarde van de accountant al onder de aandacht middels de campagne ‘Nederland rekent op zijn accountants’. Nu wordt de campagne nieuw leven in geblazen, met nieuwe ondernemersverhalen en video’s over actuele thema’s. Op nba.nl/rekentop vinden ondernemers veel praktische informatie over wat accountants precies voor hen kunnen betekenen. Daarnaast staan hier de nieuwe verhalen en video’s en kunnen mkb’ers een accountantskantoor in de buurt vinden. Cooster coaching accountants is in dit overzicht opgenomen. Ook kunnen zij middels een online checklist direct zien of een accountant voor hen van toegevoegde waarde is.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.